Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Philip Kroonenberg Band

18 JANUARI 

De muziek van Philip Kroonenberg klinkt Amerikaans. In het huis waar hij opgroeide was altijd muziek. Zwarte folk- en countryblues, gospels en spirituals, soul, Franse chansons en calypso?s. In de jaren zestig luisterde ij naar de beatmuziek die uit Engeland kwam, maar werd er nauwelijks door be?nvloed. De toon was al gezet. Voor de rest van zijn leven zou hij muziek maken die wel omschreven wordt als ‘rootsmuziek’. Door de jaren heen is de stijl niet veel veranderd. Het zijn compacte liedjes, een ruw ongepolijst stemgeluid en een akoestische, met de blote hand bespeelde gitaar.
Sommigen hebben zich lovend uitgelaten over zijn fingerpicking. Zelf weet hij niet beter. Spelen en zingen (picking and singing) zijn voor Kroonenberg ??n beweging.

In de loop van de 70-er, 80-er en 90-er jaren is Kroonenberg steeds omringd geweest door gerenommeerde musici. Legendes uit de vaderlandse pophistorie hebben deel uitgemaakt van zijn begeleidingsgroep. Bij elk album dat van hem uitkomt, zijn de recensies zonder uitzondering juichend. Hij wordt erin vergeleken met zijn eigen idolen. Inmiddels heeft hij een enorm repertoire opgebouwd met uitsluitend eigen composities.

?’Ready For Take Off’ is een album dat meeneemt naar de uithoeken van de wereld? Een vernieuwend album waarbij inventiviteit en vari?teit hoog in het vaandel geschreven staan.? (Bluesbreeker)

?Kroonenberg behoort tot de top van het Nederlandse singer/songwritersgilde. Hij koppelt swamp en countryblues aan zonnige Caribische ritmiek.? (OOR)

?Het lekkere Caribische ritme zet de toon voor de nieuwe cd van P.K.
Een prima plaat met nummers die afwisselend aan J.J. Cale en 
Paul Simon doen denken.?
(HD?Roots over het album Magic Magicians)

Philip Kroonenberg ? zang, gitaar, ukelele, bluesharp
Sjoerd van Bommel ? drums, zang
Phaedra Kwant ? basgitaar
Stephan Jankowski ? gitaar

Aanvang : 21.00 uur
Kaarten : ? 13,50
Reserveren vanaf 8/1 : 0113 – 230168