Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Red Herring

29 MAART

Red-Herring2

Red Herring is een verdacht ensemble. Met stampende Ierse en Britse folktunes, rauwe murderballads en high-speed Amerikaanse bluegrass-traditionals grijpen deze drie zingende multi-instrumentalisten je bij de kladden. Wat schuilt er onder die brede grijns van Joram, de donkere ogen van Arthur en de vlindertattoeage van Loes?
Het Rotterdamse trio heet niet voor niets Red Herring. Vrij vertaald: iets dat de aandacht afleidt. Naast vlammende instrumentals en pittige driestemmigheid laten deze muzikanten zich van hun gevoelige kant zien met ontroerende liefdesballades en zoetsappige country-tranentrekkers. Ook maken ze het publiek graag bekend met hun favoriete songwriters (de ‘ereharingen’) en schrijven ze alle drie eigen werk.
De Haringen voelen zich als een vis in het water met de Engelse taal: Arthur bracht zijn jeugd door in Engeland, Loes woonde een jaar in Amerika, en Joram rondde zijn studie tot vertaler Engels af met een vertaling van de Hank Williams song ‘Tear in my beer’.
De drie waren te horen op het Razzmatazz-festival van afgelopen oktober. Ze maakten deel uit van de uitstekende Levoy Bluegrass Experience.

Arthur Deighton : zang, gitaar, mandoline, mondharmonica, whistles
Joram Peeters : zang, fiddle, gitaar, mandoline, banjo
Loes van Schaijk : contrabas, zang

www.red-herring.nl

Aanvang : 21.00 uur
Kaarten : ? 12,50
Reserveren vanaf 19/3 : 0113 – 230168

Red-Herring-aff