Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Eleonor

3 APRIL

ELEONOR

Eleonor-Portret

De gelukkigen die enkele jaren geleden in Razzmatazz getuige waren van het onvergetelijke concert van MAIRAN, kunnen zich opnieuw verheugen op een dergelijk concert. Nu van ELEONOR, een nieuwe getalenteerde Vlaamse groep met grote namen.
Dwars tegen alle trends in komt zangeres Elly Aerden (o.a. Mairan, Bodixel) opzetten met gezongen Latijn. Geen Engels, geen Nederlands, zelfs geen levende taal. En toch is dit een meeslepend programma geworden, badend in een zuiderse sfeer.
Ze kan dan ook rekenen op een sterke bezetting, met op piano Florejan Verschueren, op diatonische accordeon Anne Niepold, aan de drums Luc Vanden Bosch, op contrabas Arne Van Dongen. Wouter Vandenabeele speelt viool en zorgde voor de arrangementen.
Als uitgangspunt po�zie van onder andere Catullus, Sulpicia… over de Middeleeuwse liederenbundel Carmina Burana tot hedendaagse Latijnse po�zie, met bewerkingen in diverse stijlen. Wie bij gezongen Latijn onmiddellijk de link legt met kerklatijn en sacrale muziek, komt bedrogen uit. Het Latijn wordt soms een spel van klanken, een passionele taal die zeer levend klinkt: soms jazzy, soms mediterraan en altijd subliem met die imponerende stem van Elly Aerden.

www.eleonor.be

Aanvang : 21.00 uur
Kaarten : ?12,50
Reserveren vanaf 24/3 : 0113 – 230168

Affiche Eleonor