Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Ano Cato

29 MRT

 

   

 

De kompania Ano Kato speelt verschillende stijlen Griekse muziek. Ze doet dat met verve en veel enthousiasme. De authenticiteit van de muziek wordt echter geen geweld aangedaan. Alles klinkt oorspronkelijk en wordt gespeeld met de juiste techniek en op de juiste instrumenten.

Het repertoire bestaat uit Griekse muziekstijlen uit zowel provincie als steden. Bijvoorbeeld de dimotika, muziek uit verschillende regio?s, waarin klarinet en viool een speciale rol vervullen. Muziek uit de noordelijke gebieden waarin de klarinet domineert, heeft spanning en een soms bijna tranceverwekkend karakter en kan ook net zo grillig zijn als dit ruige berggebied. Eilandmuziek met de viool als hoofdinstrument klinkt daarentegen veel lichter en doet denken aan water en wind.

Daarnaast speelt Ano Kato rembetika, voortgekomen uit de muziek van Klein-Azi?. Dit is echte stadsmuziek, ook wel ?Griekse blues? genoemd.

De groep is in Griekenland regelmatig te horen en te zien op radio en TV. Het vijftal heeft honderden nummers tot haar beschikking. Op die oude zolder van Razzmatazz zal deze muziek zeker tot zijn recht komen.

 

Michiel Koperdraat – zang, bouzouki, ud, baglamas

Jur Eilers – gitaar, zang

Theo van Halen – klarinet

Michiel van der Meulen – viool

Roelof Rosendal – percussie

 

www.anokato.nl

 

Aanvang : 21.00 uur          

Kaarten : ?12,50

Reserveren vanaf 19/3 : 0113 ? 230168