Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Classic ! Fever

24 MRT

CLASSIC ! FEVER

 

 

Op 2e Paasdag een eerste middag jeugdig muzikaal enthousiasme in Razzmatazz. Samen met de organisatie Pastorale au Parvis uit Nisse (van onder andere het festival in juli) gaan we op zoek naar nieuw jong talent. Iedereen die komt kan zelfs meebeslissen welke act een extra impuls verdient. Een serie korte optredens vanaf 15.00 uur met uiteenlopende muziekstijlen, denk aan jazz of folk, maar ook aan crossover en klassiek. Dat alles gaat onder de noemer ?Classic!Fever?. Een provinciebreed project om jongeren de kans te geven zich in de etalage te spelen. En talent komt zeker boven drijven. Wat we vaak missen bij doorwrochte acts van ervaren muzikanten krijgen we er nu volop bij: spontaniteit, nieuwe idee?n en de ?fun? van het muziek maken. Niet te missen want dit zijn de ?roots? waarvan je later kan zeggen dat je erbij was.

 

Classic!fever is een laagdrempelig podium waarop jongeren zich kunnen
presenteren en dingen kunnen uitproberen. Voor deelname gelden geen
selectiecriteria, behalve dan de leeftijd en de muziekstijl. Classic!Fever
moet een brug slaan tussen soortgelijke projecten voor jongeren zoals
Hooi!Koorts (Walcheren), 2ndInfluenZ (Zuid-Beveland) en RegioRuis
(Schouwen-Duiveland). Daar komen vooral rock, punk, metal en hiphop aan bod. Veel jongeren houden zich, soms naast die muziek, ook bezig met andere muzieksoorten. Daarvoor is geen echt laagdrempelig podium in de provincie. Classic!Fever wil dat gat opvullen. Bovendien kan het voor jongeren uit bijvoorbeeld een punkrockband een uitdaging zijn een andere, meer akoestische, stijl uit te proberen. De formule houdt ook in dat verschillende muzieksoorten aan bod komen. Voor zowel deelnemers als publiek kunnen dat ‘eye-openers’ zijn in hun muziekbeleving. Nieuwe terreinen en mogelijkheden worden als het ware in Classic!fever blootgelegd. Zo staat de eerste editie op 2de paasdag in het teken van folk, klassiek gearrangeerde britpop, experimentele jazz, singersongwriter, ballades en een licht klassieke inbreng.

De jonge singersongwriter Elly Kellner zorgt maandag 24 maart voor een
special act optreden. Ze trok tijdens een optreden op het Classic!Feverpodium van Muziekfestival Pastorale in Nisse de aandacht van
onder andere Ian Matthews, die haar vervolgens verschillende keren als
voorprogramma inhuurde. Binnenkort verschijnt er van haar een nieuwe cd.
De Zeeuwse band The Straits doet mee met een akoestische set alternatieve britpop. Ook zijn er optredens van onder andere Another Road (drie stemmige zang met viool, gitaar en percussie), harpisteAnne-Sofie en saxofoon impressies door De Peterseliehoeders(Ren? en Sander).

 

Aanvang : 15.00 uur    

Toegang : gratis          

Info : 0113 ? 649505 (Rene de Dreu)

 

NB: Het 2e Classic!Fever-podium is op zo 2 nov 2008.