Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Guitaarspecial + Workshop

30 MAART

GITAARSPECIAL


De gitaarspecial bestaat uit een avondoptreden van BJ Baartmans, Jokke Schreurs en Anthonie van den Buuse, zowel afzonderlijk als gezamelijk. ‘s Middags geven Baartmans en Schreurs beide twee gitaarworkshops.

BJ Baartmans wordt al enkele decennia geroemd om zijn veelzijdigheid als producer, singer-songwriter (tien albums) en gitarist. Hij heeft oa naam gemaakt als sologitarist en als begeleider van oa Eric de Vries, Iain Matthews, Van Maasakkers en JW Roy. Hij voelt zich thuis in blues, folk, pop en jazz. Tijdens deze gitaarspecial ligt de nadruk op zijn kunde en creativiteit als gitarist.
 
Workshop 1:
-Amerikaanse rootsinvloeden 
-Slide-steelguitar
-Open stemmingen
-Fingerpicking
 
Workshop 2:
Gebruik van effectapparatuur,
oa wah-wah, delays, overdrive, tremolo.
Weergave live/studio.
 
Aanvang workshop 1: 14.30 uur.
Aanvang workshop 2: 15.30 uur.
Tijdsduur (beide): 60 min. 
Deelname: ?10,- per workshop.
Scholieren en studenten: ?5,-
 

Jokke Schreurs is een topgitarist uit Belgi�. Hij heeft een graad in de psychologie maar de liefde voor Django Reinhardt dreef hem naar een leven in de muziek. Hij heeft in veel bands gespeeld, etaleert zijn liefde voor stringjazz maar is ook actief in andere genres, zoals filmmuziek. Op zowel grote podia als in kleine caf�s voelt hij zich thuis, als gitarist, maar ook als zanger van z’n eigen songs.

Workshop 3:
-Swing
-Hot Club de France / Django Reinhart

Workshop 4:
Blues (algemeen)

Aanvang workshop 3: 14.30 uur.
Aanvang workshop 4: 16.00 uur.
Tijdsduur (beide): 90 min.
Deelname: ?12,50 per workshop.
Scholieren en studenten: ?6,25


Anthonie van den Buuse
 is een Zeeuwse fingerstyle-gitarist die een geheel eigen geluid laat horen. Hij is be�nvloed door grote gitaristen als John Fahey, Leo Kottke, Stephen Stills, Dean Magraw, Pierre Bensusan en zijn in 2006 overleden vriend Gert de Meijer, ��n van de Europese meesters op de 12-snarige gitaar. In 2004 nam Anthonie zijn cd Glorious Morning op (met zeer goede beoordelingen in binnen- en buitenland). Momenteel werkt hij aan een nieuwe cd.


Aanvang workshops : 14.30 uur
Reserveren (nu al mogelijk) : 0113 – 230168

Aanvang concert : 21.00 uur
Kaarten : ?10,-
Reserveren vanaf 20/3 : 0113 – 230168