Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Ti-An-Guis

10 OKTOBER

blz 4 foto TI-AN-GUIS

Sinds 2011 reist TI-AN-GUIS (tie-an-gwies) als een kameleon door de wisselende muzikale landschappen van Europa, Azië en vooral Zuid-Amerika; alle kleuren, texturen en ritmes absorberend die ze op haar weg tegenkomt.

De combinatie van gitaar, contrabas en percussie blijkt daarvoor uiterst geschikt, maar het gezicht van ti-an-guis is de innemende zangeres Lovorka; met verschillende registers, talen en timbres is deze vocaliste het stralende middelpunt tijdens de swingende concerten van dit excellente kwintet. Ti-an-guis gebruikt op een originele manier folkmuziek uit alle delen van de wereld en creeërt hiermee een geheel eigen geluid en expressie; traditionele muziek gebracht op een niet-traditionele manier. Een sublieme muzikale smeltkroes!

De leden zijn afkomstig uit Mexico, Griekenland, Portugal en Kroatië en ontmoetten elkaar op de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Vanuit verschillende achtergronden vormden zij zich al snel tot een eenheid.
Tianguis betekent overigens letterlijk open markt en is afkomstig uit het Azteekse Rijk; een plaats vol met kleuren, geuren en smaken, waar mensen samenkomen. Niet alleen voor de handelswaar, maar ook om elkaar te ontmoeten. Wereldmuziek in optima forma met de titel Estorias.

www.ti-an-guis.com

Lovorka Holjevac – zang
Carlos Jacques Anderson – gitaar
Francisco Medina – gitaar
Vasilis Stefanopoulos – contrabas
Pepe Garcia – percussie

Aanvang : 20.30 uur
Kaarten : � 12,50
Reserveren vanaf wo 30/9 : 0113 – 230168