Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

10e Minifestival

28+29 december

Vrijdag 28 december:


Bear Valour
(NL)
Bear Valour is een gezelschap rondom frontvrouw Ailigh Awad. Folk met een dromerige, verlangende ondertoon, doorvlochten met samenzang van de andere dames in de groep. Deze subtiele harmonieën zorgen samen met stevige contrabas, gitaar en toetsen voor een warm en intens geluid.

Floyd, Eddie, Josha, Aileigh, Alisa, Sherida, Linda.
www.bearvalour.com


Chickenfeed
(NL)
Rootsmuziek uit de VS door Chickenfeed. Het had toen nog niet de latere verzamelnaam van C&W, blues, jug, cajun of americana. Een optreden van een band die al vele samenstellingen heeft gekend, af en toe als het zo uitkomt nog bestaat, om een optreden neer te zetten voor de liefhebber. Striptekenaar Martin Lodewijk is de gedreven persoon achter deze muzikale samenstelling. De humorvolle anekdotes die Lodewijk bij elk nummer weet te vertellen, geven elke song een opwaardering.

Martin Lodewijk, Nico den Braber, Jan Vermeulen en Tom Stuip.
YouTube: Martin Lodewijk en Chickenfeed


Le Jardin Secret
(BE)
Een optreden door een Vlaamse chansongroep met zangeres Kimberly. Zij vertolken een verscheidenheid aan Franstalige liedjes, waarvan een aantal zijn geschreven door de Gentse woordkunstenaar Lieven Tavenier.

Philippe de Chaffoy: viool
Mario Vermandel: contrabas
Stan Vangheluwe: toetsen
Kimberly Claeys: zang.
.
—————————————————————————————-
Aanvang : 20.30u
Kaarten : € 17,50 per avond (leden) / € 20,- (niet-leden)
Razzerveren vanaf wo 18/12 : 0113-230168
—————————————————————————————-
.

Zaterdag 29 december:
.

Neeka & Tom Theuns (BE)
Samen met Neeka deelt Tom Theuns (bekend van o.a. Ambrozijn) een passie voor Engelse folk uit de jaren ’60 en ’70. Gebaseerd op een dikwijls complexe fingerpicking gitaarsound, kenmerkte deze revival zich door zijn creatieve, vrije geest die de inspiratie vormde voor vele groepen. Tot op de dag van vandaag blijft deze periode, ook wel ‘folk baroque’ genoemd, voor vele singer-songwriters een voorbeeld.

Neeka & Tom: gitaren, mandoline en zang
www.tomtheuns.com
.

Nele Mennes (BE)
Nele Mennes (Antwerpen, 1982) is een eigenzinnige en sensitieve geest die schoonheid en kunde in de juiste dosis combineert. Deze muzikant, zangeres, theatermaker, regisseur, arrangeur en tekst- en liedschrijfster denkt graag buiten de kaders, werkt intuïtief en fysiek, en met dat wat ter tafel komt. Met die ervaring kan Nele Mennes zich met recht een veelzijdig podiumkunstenaar noemen. Een maker, muzikante en performer die zichzelf op de planken weet te uiten.
www.nelemennes.com
.

Boreas (BE)
De folkgroep Boreas brengt een sfeervol concert rond de jaarwende. De vijf doorgewinterde muzikanten laten u proeven van bekende Vlaamse liederen en vergeten pareltjes uit het verleden in het oud-Nederlands. Hun zeer uitgebreid instrumentarium spreekt tot de verbeelding. Gereconstrueerde historische instrumenten zoals hakkebord, luit, psalter en sleutelviool ontroeren bij deze eeuwenoude gezangen.

Mieke Van Loo: accordeon, fluiten, zang
Adriaan Van Wonterghem: gitaren, zang
Johan De Waele: contrabas, doedelzak, bodhran, zang
Peter Van Wonterghem: doedelzak, hakkebord, kanun, mondharp, schalmei, zang
Martina Diessner: draailier, nyckleharpa, blokfluit, zang
www.boreasfolk.be
.

—————————————————————————————-
Aanvang : 20.30u
Kaarten : € 17,50 per avond (leden) / € 20,- (niet-leden)
Razzerveren vanaf wo 18/12 : 0113-230168
—————————————————————————————-