Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Trio Spanjers, Dijsseldonk, Planteijdt

Vr 11 dec

 

 

Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar jaren geleden in hun gezamenlijke liefde voor The Band. Deze roemruchte popgroep bracht alle Amerikaanse rootsstijlen samen en er werd prachtig driestemmig bij gezongen. Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt benadert de muziek en samenzang van deze helden op verbluffende wijze. In hun nieuwe programma: ‘The Band, Friends & Neighbours’ blijven ze hoogtepunten uit het The Band-Songbook vertolken, maar er komen ditmaal ook wat vrienden op bezoek: Allen Toussaint, Bobby Charles, en – wie weet – Dylan zelf…

Hun wapens: een piano, gitaren, mandoline, accordeon en dus die drie stemmen. Dit trio is zo goed op elkaar ingespeeld dat drums niet gemist worden. Ze brengen een dynamisch, semi-akoestisch concert: soms voluit in de ‘groove’, dan weer leeg en verstild, maar altijd gebracht met avontuur, smaak en verstand van zaken.

Roel Spanjers heeft z n wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en Hammond bij o.a. JW Roy, Luther Allison en Normaal.
Eric van Dijsseldonk (gitaar) was frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam verder ging met mooie songs. Ook vaak te zien als de gitarist van o.a. Ricky Koole en Erwin Nyhoff.
Wouter Planteijdt maakt al drie decennia de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht drie fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij actief als sessiegitarist, songwriter en producer bij o.a. Paul de Munnik.

 

www.facebook.com/triospanjersdijsseldonkplanteijdt

Kaarten: € 16,50
via: razzervering@outook.com
Leden: vanaf ma 30/11
Niet-leden: vanaf wo 02/12