Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:

 
 
Optreden Midnight Bluebirds
is uitverkocht!
 
Het is het laatste optreden
georganiseerd door Ad!
 


 


Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

0113-230168 (Ad Lijnse)
ailijnse[at]zeelandnet[punt]nl


Loubistok

29 NOV

Loubistok

Loubistok is één van de talrijke muziekensembles afkomstig uit Lviv, culturele hoofdstad van Oekraïne. Sinds 1996 toeren deze vijf getalenteerde dames regelmatig door België, Frankrijk en Engeland.
Loubistok (liefdesdrank) brengt volkse Oekraïense melodieën, aangevuld met een paar bekendere nummers. De meeste stukken zijn vocaal gebrachte, authentieke liederen van de Hutzulen, een bergvolk uit de Karpaten, of liederen uit de kozakkentraditie. Alle worden meerstemmig en vaak adembenemend mooi gezongen, begeleid door een tweetal typisch Oekraïense instrumenten. Het ene is de kobza, een kozakkeninstrument, sterk lijkend op een gitaar en aldus bespeeld en gebruikt door de ”kobzar” of kozakkenbard. Het andere is de nauwelijks buiten Oekraïne bekende bandoura of knieharp: een buikvormig snaarinstrument uit de kozakkenperiode (16de/17de eeuw). Alle dames volgden een opleiding aan het conservatorium van Lviv.
Loubistok brengt een intiem programma geïnspireerd door de volkse tradities uit de Karpaten, op eigen wijze geïnterpreteerd.

Oksana Melnychuk – zang, kobza
Roksolyana Pryzvanka – zang, bandoura
Nadya Kuka – zang, bandoura
Nataliya Khanas – zang, viool
Mariya Lys – zang, dwarsfluit, sopilka, kaval e.a.

www.loecker.be

Aanvang : 21.00 uur
Kaarten : ?12,50
Reserveren vanaf 19/11 : 0113 ? 230168