Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Vreeswijk & De Andersons

21 DECEMBER


Alles had in Zweden ontzettend heerlijk rustig kunnen blijven, als niet op 13-jarige leeftijd Cornelis Vreeswijk met het gezin van IJmuiden naar Zweden was verhuisd. Daar groeide hij uit tot ��n van de meest invloedrijke artiesten van de 20e eeuw en hij was de eerste zanger in heel Scandinavi� die zong over maatschappelijke kwesties. Zijn liederen gaan over drank, hoeren, drugsverslaving, maar ook over de liefde, vriendschap, God en de duivel. De Andersons brengen een sprankelende voorstelling waarin het intense leven van Vreeswijk geschetst wordt en waarin je ook Zweden van een andere kant leert kennen. Want ja, de Zweden zijn kalme mensen, totdat er drank vloeit. En het land is z� georganiseerd dat er zelfs op de melkpakken waarschuwingen en levensadviezen staan.

In Vreeswijk & De Andersons maken De Andersons een reis van IJmuiden naar Zweden, maar dan op hun eigen wijze. Wel Vreeswijk’s blues, samba en ballades, maar met eigen nieuwe vertalingen en arrangementen van bekend en onbekend werk. Van ‘De Nudistenpolka’ en ‘De Hopeloos blues’ tot een verrassend vervolg op ‘De nozem en de non’.
Roel Dullaart en Anna ?gren (zang en spel) vormen samen de kern van theatergroep De Andersons. De naam De Andersons verenigt net als de theatergroep zelf (Roel is Nederlands, Anna half-Zweeds) het Zweedse en het Nederlandse in zich.
De Andersons zijn bezig aan een opmars in de Nederlandse theaters en staan bekend om hun muzikale theaterprogramma’s met inhoud, humor en veel afwisseling.

Tom Dicke – piano
Mirek Walton –  gitaar
Roel Dullaart – gitaar, zang
Anna ?gren – zang

 www.deandersons.nl 

 Aanvang : 21.00 uur
Kaarten : ? 15,-
Reserveren vanaf 11/12 : 0113 – 230168