Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Pieter Poot

8 MAART


‘PIETER POOT’ in de Nieuwe Wereld

– Van Adriaen Block tot Zilverbeen –

EEN KRONIEK VAN DE NIEUWE WERELD

door Ankie Vermeer, Nanne Kalma en Tseard Nauta

 


Henry Hudson, Adriaen Block, de ?Onrust?, WIC, Peter Minuit, Nieuw Amsterdam, de Indianen (hun kant van het verhaal), … en natuurlijk ook: Pieter Stuyvesant, oftewel ?Zilverbeen?.

Over de markante Stuyvesant valt heel wat meer te vertellen dan wat zij aan bod laten komen in de voorstelling, zowel in positieve als in negatieve zin. Het gaat over de ‘aankoop’ van Manhattan, over het ontstaan van de kolonie Nieuw Nederland met haar hoofdstad Nieuw Amsterdam tot aan het moment dat Pieter Stuyvesant in 1664 de kolonie moet overdragen aan de Engelsen, die de naam daarna veranderen in New York.
Het programma gaat zowel over Nieuw Nederland als over Stuyvesant. Hij was een koppige, halsstarrige vechtersbaas, dat is wel duidelijk. En juist daarom voelt het in ieder geval wel goed dat hij zijn stad niet in puin heeft laten schieten, zoals zoveel zogenaamde leiders dat vaak wel deden en tot op de dag van vandaag nog steeds doen. Voor hun eer of zoiets.

Ankie, Nanne en Tseard bezingen en vertellen het verhaal met humor en een kwinkslag maar ook met grote betrokkenheid. Zang wordt ondersteund met gitaar, cister, mandoline, concertina, piano en contrabas. 
In voorgaande jaren hebben Nanne en Ankie een muziektheaterprogramma gemaakt over Henry Hudson & De Halve Maen. In 2009 hebben ze – oa samen met vier andere muzikanten, onder de naam de ‘Hudson Crew’ – dit programma in ‘aangeklede’ concertvorm gedurende bijna tien weken in Amerika gespeeld. In mei 2014 geven ze daar opnieuw een serie concerten.

www.nanne-ankie.nl

 Aanvang : 21.00 uur
Kaarten : ? 13,50
Reserveren vanaf 26/2 : 0113 – 230168