Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Eric Andersen

26 NOVEMBER


Hij heeft n�t het woord niet uitgevonden, verder is alles authentiek 
aan Eric Andersen, geboren in Pittsburgh, Pennsylvania. Begin jaren zestig maakte hij met Bob Dylan, Tom Paxton en Phil Ochs deel uit van de legendarische Greenwich Village folkbeweging in New York. 
Hij doet denken aan Leonard Cohen, soms aan Dylan, maar Eric Andersen kan volstrekt op eigen benen staan en kent de urgentie van de songschrijverij: hij wil het zeggen. 
Ruim 25 albums later is zijn introverte werk opgenomen door artiesten als Judy Collins, Iain Matthews, The Dillards, Pete Seeger, The Grateful Dead, Johnny Cash en Gillian Welch, terwijl Joni Mitchell in 1972 al tekende voor het koortje op zijn eigen Blue River. 
Zijn intieme Come To My Bedside My Darling kende in Nederland wonderlijk uitbundig succes als Kom Uit De Bedstee Mijn Liefste, maar daar praten we niet meer over. In de jaren negentig maakte hij drie elpees met Rick Danko van The Band.
Eerder dit jaar verscheen zijn tweede live-album The Cologne Concert, met Michele Gazich op viool en zijn vrouw Inge Andersen als backing vocals. Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met een goudvis, die niet zo heel lang voor zijn zeventigste jaar Souburg aandoet, terwijl hij dit jaar nog door de VS toerde. Voor een ingetogen webcastconcert, nabij Woodstock, schoven John Sebastian en Happy Traum nog aan!

www.EricAndersenShow.com
http://vimeo.com/24683276

Aanvang : 21.00 uur
Kaarten : ?12,50
Reserveren vanaf 16/11 : 0113 – 230168