Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

5e Minifestival

27 & 28 DEC

MINI-FESTIVAL 2008  (Uitverkocht)


Klik hier voor PZC-verslag

 

Het mini-festival wordt elke 2 jaar gehouden tussen Kerst en Oud & Nieuw.Per avond staan 3 optredens geprogrammeerd. 

Aanvang: 20.30u.
Toegangsprijzen:
– 1 Avond: ?12,50

– Paspartout 2 avonden: ?20,-

Let op: Reserveren kan al vanaf 12 december.

Zaterdag 27 dec

Za 20.30u: Andrejev Duo

NATALIA JEVSUKOVA komt oorspronkelijk uit de Russische regio Altai, grenzend aan Mongoli? en China. Haar opmerkelijke spel op de balalaika had tot gevolg dat ze na haar conservatoriumstudie oa in allerlei ensembles speelde en daarmee geheel Rusland doorkruiste. Ze is momenteel woonachtig in Belgi? en richtte in 2003 met KARIN VAN STEENLANDT het ANDREJEV DUO op. Karin heeft voor haar accordeonspel hoge muziekonderscheidingen behaald. Met uiteenlopende muziekgenres maakte ze tournees over de hele wereld. In Razzmatazz trad ze eerder op met Hauman & de Moeite.
Dit duo brengt originele, sfeervolle Russische muziek, waarbij het perfecte samenspel de toehoorders zeker zal beroeren.

Za 21.30u: Von Bergh

In Zeeland is dit talentvolle gezelschap nagenoeg onbekend. Dit in tegenstelling tot Noord-Limburg, de streek waar ze woonachtig zijn. INE en BERT VAN DEN BERGH vormen met VON REIJNDERS trio VON BERGH.

De drie hebben, na allerlei omzwervingen in het enorme gebied van de klassieke ? en lichte muziek, een opmerkelijk trio gevormd dat een programma heeft samengesteld met liederen van Brecht en Brel. Er is zeker durf voor nodig deze repertoirekeuze te maken. Uit recencies en reacties is gebleken dat VON BERGH een uitzonderlijke voorstelling neerzet. Wijlen Robert Long was indertijd danig onder de indruk van hun voorstelling. En zoiets zegt meer dan genoeg.

www.vonbergh.info

Za 22.45u: The Winin’ Boys

Ragtime, countryblues, swing, tin pan alley (populaire muziek uit begin van de vorige eeuw). Dit Vlaamse vijftal brengt op ontspannen wijze een afwisselende muziekmix uit de Verenigde Staten, met een knipoog naar Vaudeville.

THE WININ? BOYS, vernoemd naar een beroemd nummer van Jelly Roll Morton, treden regelmatig met grote bijval op in cafes, zalen en podia. Met veel warmte, muzikaliteit, humor en veel goesting?


The Boys:
Frederik Goossens – ukuleles, zang
Stephan Svacina – accordeon, zang
Piet Decalf – blikken gitaar, banjo, madoline, ukulele, zang
Koen De Winter – gitaar, contrabas, zang
Dirk Vanderspeeten – jazzken, zang

www.wininboys.tk

Zondag 28 dec

 

Zo 20.30u: Giuliani Trio

MARINA ECKHARDT, mandoline-expert/docent, en al eerder op dit podium met andere muziekgroepen, treedt nu op met het GIULIANI TRIO. Dit intieme concert bestaat onder meer uit klassiek-romantische composities van Serenata (van Maurio Giuliani), een Italiaanse tarantella, een Argentijnse milonga en een virtuoze Paganini.

Snarentrio?s als dit trio zijn uitzonderlijk in Nederland, wellicht omdat er weinig composities zijn op dit gebied. De getokkelde instrumenten gitaar, mandoline(s), mandola en manoloncello die het trio bespeelt, lenen zich samen echter voor een heldere warme klankkleur.

CAROLINE VAN KOEVERINGE bespeelt behalve mandoline ook mandola en mandoloncello. RON LEENDERTSE neemt de gitaarpartijen voor zijn rekening.

www.giulianitrio.tk

 

Zo 21.30: Marsha

 

MARSHA, Zeeuwse belofte als singer-songwriter werd in 2005 ook als winnares uitgeroepen. Als soliste, met akoestisch trio, duo of met haar fillsize band treedt ze regelmatig op in club- en festivalcircuit. Ze heeft inmiddels al heel wat bewonderaars. Niet verwonderlijk want haar zwoele zuivere stemgeluid raakt iedereen. Ook in Hilversum bleef haar klasse niet onopgemerkt. Enkele uren na ontvangst van een demo op de burelen van Red Bullit (Willem van Kooten) lag er een contract voor haar klaar… Voor het optreden in Razzmatazz komt Marsha met een kleine bezetting.

 

www.marsha-music.nl

 

Zo 22.45: Champagne Charlie


Voor wie het nog niet wist: CHAMPAGNE CHARLIE – 20 jaar geleden eerste optreden in Razzmatazz ? is d? blues- & rootsformatie uit de Zeeuwse Delta. Deze geroutineerde muzikanten laten met passie, enthousiasme en vakmanschap een bruisende mix van Amerikaanse muziekstijlen herleven. De combinatie van de instrumenten, de meerstemmige zang en genoemde mix maakt het geluid van de band uniek. Met diverse bluesgrootheden heeft de band het podium gedeeld. Ook waren ze te gast op het North Sea Jazzfestival. In Razzmatazz zal de band zeker nummers spelen van hun nieuwste cd: “Waiting On Roosevelt”

 

Sjef Hermans ? zang
Theo de Koning ? zang, gitaren, dobro
Geert de Heer ? gitaar, mandoline, lapsteel
Peter Bout ? contrabas
Gait Klein Kromhof ? mondharmonica

www.champagnecharlie.nl