Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Laurens Joensen – CD PresentatieVRIJDAG
10 november
21.00 


Een extra, ingelast optreden van Laurens Joensen ivm de presentatie van zijn nieuwe cd ‘Zeeuw in Zuid’.

Zeeuw in Zuid

Zeeuws-Vlaanderen in een ander millennium. Laurens Joensen neemt met de gitaar op zijn rug de veerboot van Perkpolder naar Kruiningen. Op het verlaten stationnetje staat hij in de aardappelwalmen van de frietfabriek te wachten op de trein met in zijn hand een enkele reis naar de grote stad.
Nu vele jaren later blijft Laurens zich verbazen over de vele vreemde vogels in het westen. Er is kebab, blues, kroketten, foute zangers met bepaalde doelgroepen, en meisjes met aparte namen. Hoe houdt een Scandinavische Zeeuw zich staande in een wereld zonder zee. De veerboot maakte plaats voor een tunnel, maar is er nog een weg terug?

Laurens Joensen (spreek uit Jo-ensen) werd geboren te Terneuzen en dankt zijn exotische achternaam aan zijn vader, afkomstig van de Far?er Eilanden ten zuiden van IJsland. Na zijn middelbare schooltijd vertrekt Laurens naar het conservatorium. Naast zijn studie klassiek gitaar volgt hij een kleinkunstcursus om, zo zegt hij: ‘normaal te blijven onder de zware studiedruk.’ Na het behalen van zijn diploma besluit hij in 2001 mee te doen met het camerettenfesival te Rotterdam en wint daar de publieksprijs met het programma ‘Bar.’ Verder is Laurens werkzaam als gitaar- en muziekdocent en treedt hij op in bruine caf?s in godvergeten oorden met zijn illustere ‘Duo Ambiance.’

NRC schreef:
‘Publiekslieveling Laurens Joensen liet het publiek tjilpen, tokken en schreeuwen als een pauw.’

Juryrapport Cameretten:
‘Een veelzijdig muzikant met een mooie zangstem die zijn liedjes vorm weet te geven.’


Toegang gratis  
Reserveren : vanaf 1 november > 0113 – 230 168
Info: www.laurensjoensen.nl