Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

4e Minifestival

28 / 29 / 30 december

Voor de VIERDE keer: 
Een-mens-wil-na-de-Kerstdagen-wel-eens-wat-anders-dan-duf-wachten-op-Oud-&-Nieuw!

Reserveren vanaf 12 december is noodzakelijk! > 0113-230168
Dagkaart ?10,- paspartouts ?17,- (2 dgn) en ?22,- (3 dgn).

Let op! De aanvang is alle dagen 20.30u.

Klik voor meer informatie per avond hieronder.
Oa geluidsfragmenten te beluisteren via de websites van de betreffende groepen.

——————-

Donderdag 28 december

20.30-21.15   KHOMUS EXPERIENCE

Unieke Zeeuwse combinatie van wereldmuzikanten olv mondharpspeler Andre Houwing. Hij wordt bijgestaan door andere mondharpspelers, een saxofonist, djebeesten, didgeridooblazer(s), een dwarsfluitiste en een bassist.       21.45-22.30   LE VELO VERT (BE)

Bij dit Vlaamse kwartet gaat het over vliegende velos, geboorte, creveren van de goesting en het eeuwige gedoe tussen mannekes en maskes. Een mengeling van folk, chanson, pop en musette, begeleid door een 
veelvoud aan instrumenten.
http://www.moscablanca.be/bands.htm#23.00-23.45   MARKOWSKI

‘Rootsy pop with country flavor’, volgens de site. En ‘Sonja Markowski ?winnares van de Grote Prijs van Zuid Holland 2006 ? maakt music tres chic met een zacht ruig timbre; alles is van grote klasse’. Ze wordt geassisteerd door muzikale duizendpoot Jan van Bijnen en percussionist Rudi Sanders.
Muzikale route : Razzmatazz > Berlijn > USA.
www.markowski-music.com


Vrijdag 29 december

20.30-21.15   LIRIO

Altijd op zoek naar swing, ritme en de groove in traditionele dansmuziek. Lirio is razend enthousiast over het verschijnsel balfolk, zeer populair bij onze zuiderburen. Gaan de stoelen aan de kant of blijft het bij luisteren naar Vlaamse, Nederlandse en Franse muziek in een eigentijdse mix met pop- en wereldmuziek. Na Dranouter en Folkwoods dit trio nu ook in Razzmatazz.
www.lirio.nl


21.45-22.30   FEMKE & SISTERS

Femke Japing maakt al vele jaren deel uit van Americana trio Remmelt, Muus en Femke (jan ’06/Razzm.) Ze heeft inmiddels een groot aantal nummers met een wat ruwere, meer popachtige sound verzameld. Sinds 2002 doet ze solo-optredens. Al snel kreeg ze versterking van Edda en Anneloes, haar 2 zussen, die haar vocaal aanvullen met hun prachtige stemmen.

23.00-23.45   QUILOMBO (BE)

Een collectief van vijf bezielde musici uit het Antwerpse die een passie delen voor de traditionele tango en milonga uit Argentinie. Dynamiek, instrumentbeheersing en speelplezier bepalen en versterken de intieme betrokkenheid die deze pure muziek zo kenmerkend maakt.
www.quilombo.be


Zaterdag 30 december

20.30-21.15   YENTL SCHIEMAN

Yentl Schieman is 2ejaars studente aan de kleinkunstacademie van Amsterdam. Ze brengt hoofdzakelijk Nederlandstalige zelfgeschreven kleinkunstliedjes en begeleidt zichzelf op piano. Speelde ooit in Lucid Dream, een Zeeuwse popgroep, evanals Richard Stone die extra klankkleur geeft op gitaar.21.45-22.30   CLOCHARD (BE)

‘Vreemde Avonturen’ is de titel van de debuutcd van deze 4-koppige, Vlaamse groep met roots in Tongeren. De groep brengt mooie Nederlandstalige liederen, dan weer een Ierse jig of reel en vervolgens een meerstemmig Frans lied en Engelse folksong. U zult genieten van een veelzijdige folkgroep.
www.clochard.be


23.00-23.45   RAWHIDE (BE)

Een uiterst vakkundig gezelschap met Country & Western / Bluegrassrepertoire. Ze werden dit jaar 3e prijswinnaar van de European World of Bluegrass Convention. Het niveau van de zes is hoog, heeft veel subtiele humor en muzikale verrassingen.
www.rawhide.be