Folk / Roots / Wereld

 

NIEUWS:
 
 

Programma najaar online!

 
Middelburgsestraat 113 boven, Oost-Souburg

Margriet Sjoerdsma & Band

21 FEBRUARI

In 2013 en 2014 trok Margriets reprise A Tribute To Eva Cassidy uitverkochte zalen, nu in 2015 is er een reprise met weer dertig concerten in Nederlandse theaters.
Vrijwel iedereen die Eva Cassidy voor het eerst hoort zingen, vraagt zich twee dingen af: wie is dit en waarom ken ik haar nog niet? Eva Cassidy (1963 – 1996), die met haar postuum verschenen album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. Haar succes begon twee jaar na haar dood in Engeland en breidde zich vervolgens uit naar de rest van de wereld. De Amerikaanse zangeres was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was. Eva was pas 33 jaar toen ze in 1996 aan huidkanker overleed.
De pers: Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Cassidy Tribute is van een klasse die doet denken aan die van de te jong overleden Amerikaanse zelf. Een hommage in eenvoud. Het levensverhaal van Eva Cassidy staat centraal, aan de hand van de prachtige tijdloze liedjes die Eva graag uitvoerde. Een intiem concert waarin Sjoerdsma zingt, spiegelt, bewondert en vragen stelt. Wie was Eva Cassidy? Hoe komt het dat haar stem zoveel mensen raakt? Wie waren haar voorbeelden? Waarom durfde deze geweldige zangeres die zovelen inspireerde, zelf nauwelijks het podium op? Het is bijzonder dat Eva’s broer, Dan Cassidy (IJsland) op viool te gast zal zijn in dit programma. Dan is te horen op veel van Eva’s albums.

Margriet Sjoerdsma – zang, piano
Dan Cassidy – viool
Arie Storm – gitaar
Cord Heineking – contrabas

www.margrietsjoerdsma.com

Aanvang : 20.30 uur
Kaarten : 15 Euro
Reserveren vanaf wo 11/2 : 0113 – 230 168